Lidy

In 2020 ben ik bij Natasja terecht gekomen dit na aanleiding van een gesprek over Orthomoleculaire therapie. Ik was geïnteresseerd en kreeg als advies om met Natasja van Vitassa contact op te nemen, dus een afspraak gemaakt.

Ik voelde me al maanden slecht; ik had veel lichamelijke klachten. Ik was daarvoor al bij een longarts geweest, een cardioloog, een internist en mijn bloed is onderzocht maar de bloedwaarden waren binnen de norm. Moedeloos werd ik ervan.

Natasja heeft mij er doorheen geholpen met een grondige anamnese, veel vragen en aandacht en een heel andere benadering van mijn klachten.  Ze heeft een drie fasen behandelplan gemaakt daar ben ik mee gestart, na een ontlastingsonderzoek (dat had niemand ooit gedaan).

Nu 2 jaar later kan ik zeggen dat het goed met me gaat, de infecties zijn terug gedrongen en mijn darmflora is goed! Ik blijf onder controle en als onderhoud blijf ik supplementen gebruiken. Ik ben oprecht blij met de resultaten. 

Ik geef nu vaak aan mensen het advies de weg van orthomoleculaire therapie te kiezen. Hopelijk komt er meer bekendheid over deze behandeling van klachten en niet altijd de reguliere aanpak volgens protocol. Ik kan alleen maar positief zijn!

Danielle

Via mijn zus en schoonzus ben ik bij Natasja terecht gekomen. In eerste instantie voor mijn buikpijn klachten. Ik had altijd wel last van buikpijn maar wist nooit waar dit door kwam. Soms was de pijn heviger en ik ben toen uiteindelijk eerst naar de huisarts gegaan. Van mijn huisarts kreeg ik een poeder met vezels die ik moest oplossen in water. Dit hielp op zich wel maar de oorzaken werden op die manier niet verdwenen. Totdat mijn zus vertelde dat ze bij Natasja van Vitassa liep voor haar darmklachten. Ik dacht toen ik neem ook de gok en neem contact op met Natasja. Het eerste contact was direct een fijn contact. We zijn het traject ingegaan voor mijn buikpijn en na allerlei testen en supplementen die ik moest nemen kan ik nu echt zeggen dat ik geen buikpijnen meer heb. Ik ben er toen ook achter gekomen dat ik een voedselintolerantie heb voor eieren. Dit vond ik wel een ding. Op zich eet ik nu wel soms weer producten waar eieren in verwerkt zijn maar ik beperk het wel want ik merk dat ik hier nog wel last van heb.  

In januari van dit jaar heb ik Natasja ook benaderd voor mijn wens om af te vallen. Sinds eind vorig jaar heb ik het gevoel dat ik in de pre-meno pauze zit met allerlei hormonale klachten. Verder lukte het afvallen mij ook totaal niet meer. En ik moest zeker wel 16 kg afvallen. Ik wist dat Natasja mij ook hierin kon begeleiden via de metablolic balance methode en nadat ik er met Natasja over gesproken had ben ik er vol voor gegaan! Ik ben half februari begonnen met de metabolic balance en 4 maanden later zat ik op mijn streefgewicht (met zelfs bijna 3 kg minder 😉) Ik voel mij beter dan ooit en ben ook weer veel zekerder van mijn lichaam. De maanden streng doen heb ik helemaal niet als vervelend ervaren. Ik vond het prima vol te houden. En als ik toch honger kreeg of trek in iets lekkers nam ik gewoon een grote slok water. Heerlijk hoor 😊  En als ik een terugval heb of zou hebben in de toekomst weet ik nu wat ik moet doen om het weer glad te trekken.

Sandra O.

Na vele jaren vage klachten (uiteindelijk trage schildklier) en aankomen in gewicht, zag ik iemand enthousiast over Natasja en Metabolic Balance op Facebook.

Een, op bloedwaarden gebaseerd, individueel voedingsplan en begeleiding spraken mij daarbij zeer aan. Dat hielp mij ‘de knop om te zetten’ en dit aan te pakken. Erg blij ben ik met het resultaat. Niet alleen 14 kilo kwijt maar vooral; wat voel ik me beter in mijn vel! Niet meer leeglopen in energie, geen verzuring in mijn bovenbenen, mijn suikerverslaving is weg en kunnen ‘shoppen in je eigen kledingkast’ 😊 want voor lange tijd, te kleine maten lagen nog achterin verstopt. Ok, het is even pittig de eerste dagen maar daarna is het me 100% meegevallen. Geen pakjes, zakjes maar terug naar de basis en lekker eten.

Natasja, dank voor je begeleiding en je (soms strenge) tips als het even iets lastiger is om je aan het schema te houden.

Aylin

Ik zou u graag bedanken voor ons traject !!
Bedanken voor de top opvolging en al uw geduld en tijd toen ik alles door elkaar haalde 🙈
Tot vorig jaar had ik nog nooit gehoord van orthomoleculaire therapie en nu zou ik het iedereen willen aan raden!! Voor mensen met kleine tot grote kwaaltjes ! Of zelfs gewoon om alles eens te checken!
Voor ons traject had ik energie tekort en voelde me soms neerslachtig.
M’n grootste wens was zwanger worden. Na ettelijke onderzoeken bij de gynaecoloog en bloedonderzoeken bij de huisarts telkens te horen dat alles in orde was en toch niet zwanger kunnen worden werd ik wat hopeloos…
Nu een 10tal maanden later voel ik me super in m’n vel (dit gevoel had ik al na een aantal weken het traject te volgen) maar de kers op de taart is dat ik na 5jaar sukkelen zwanger ben! Kan ik bijna niet geloven ! Wel ben ik zeker overtuigd dat het te maken heeft met uw traject dat u voor mij persoonlijk hebt opgemaakt. Waar we alle vitamines en mineralen aangevuld hebben die ik te kort had!

Zoals ik u al had laten weten na mijn zwangerschap hoort u terug van mij voor een nieuw traject !

Natasja je bent top!! 🍀🍀🍀🍀💚

Sophie

In mijn vroege tienerjaren werd ik gediagnosticeerd met PCOS en kreeg daarvoor de anticonceptiepil voorgeschreven van de gynaecoloog als ‘oplossing’. Na ruim tien jaar aan de pil (en jaren na de pubertijd) was ik toch benieuwd of het geen pubertijd-kwestie was geweest en wilde ik tevens mijn lichaam niet meer volstoppen met artificiële hormonen. Na overleg met de gynaecoloog besloot ik in het najaar van 2018 te stoppen met de pil. Mijn lichaam veranderde ontzettend, ik moest mijzelf (en mijn klachten) opnieuw leren kennen, mijn menstruatie bleef uit en na een te stressvolle periode in najaar 2019 kwamen daar ook nog eens darmklachten bij.

Op aanraden van een vriendin kwam ik toen terecht bij Natasja, oorspronkelijk om te worden geholpen met mijn PCOS.
Natasja wilde echter eerst mijn darmgezondheid onderzoeken omdat, zoals zij uitlegde, daar de basis van je afweer en gezondheid ligt. Als je darmgezondheid verbetert, volgt de rest. Zelf had ik tot kort voor het aanmelden niet echt stilgestaan bij de staat van mijn darmen vóórdat ik de erge klachten ervaarde, maar na de intake realiseerde ik mij dat ik eigenlijk altijd wel last van mijn buik had gehad. Met Natasja zijn we hier verder ingedoken en hebben hard aan mijn darmgezondheid gewerkt.
Nu, bijna een jaar verder, merk ik echt een wereld van verschil. Ik heb nog zelden last van mijn buik, ik voel me een stuk uitgeruster en zit beter in mijn vel. Het allermooiste is echter dat na een paar maanden werken met Natasja (aan mijn darmen) mijn menstruatiecyclus ook weer op gang kwam !

Natasja is een heel kundige behandelaar, zonder poespas of zweverigheid. Ik moet zeggen dat ik mij voor het eerst echt gehoord voelde over mijn klachten, zonder dat die werden weggewuifd met ‘kan gebeuren’ of ‘ga aan de pil’. Mijn traject bij Natasja is nog niet afgerond, maar ik kan nu al zeggen dat ik haar echt aanbeveel. Of je nu onverklaarbare klachten hebt of gewoon goed wil worden geholpen (vooral nu het zorgsysteem overbelast is): met Natasja ga je echt op zoek naar de bron van het probleem i.p.v. symptoombestrijding, wordt je vakkundig en vriendelijk begeleid, en zal je ècht verbetering merken in je gezondheid!

Michelle

Tijdens een gesprek met een klant, vertelde ze mij over Metabolic balance! Ik was enorm geïnteresseerd en ben direct op hun website gaan kijken omdat ik al enige tijd niet lekker in m’n vel zat!
Op de website stonden verschillende coaches, ik heb Natasja gekozen omdat ze niet alleen met het Metabolic balance programma werkt, maar ook orthomoleculair, en darmtherapeut is!
Haar duidelijke, nuchtere uitleg heeft mij geholpen om na drie maanden zo’n acht kilo kwijt te raken en mijn algehele welzijn te verbeteren!

Mirjam

Op een gegeven moment wist ik niet zo goed meer wat ik nu wel en niet kon eten. Uit de testen kwam naar voren dat ik in principe alles kon eten. Natasja heeft me geïnformeerd over het Metabolic Balance programma. Gebaseerd op een individueel voedingsplan, opgesteld aan de hand van je eigen actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens. Deze resultaten vormen de basis van je eigen individueel voedingsplan.
Dat sprak mij enorm aan en ook hier is het weer meten=weten. De Corona periode is de perfecte tijd om hiermee aan de slag te gaan, geen evenementen, feesten en verjaardagen. Het hielp mij om hier vol overgave mee aan de gang te gaan. Het ging razendsnel, de kilo’s vlogen eraf en als de vakantie periode er niet tussen had gezeten was ik binnen twee en halve maand 10 kilo kwijt geweest. Doordat ik in de vakantie de teugels wat meer los liet duurde het een maand langer en ben ik 10 kilo lichter.
Wat een heerlijk gevoel is dat alsof ik een betere versie van mijzelf ben geworden. Het leerde mij ook dat ik de teugels ook losser kan laten omdat ik altijd mijn individuele voedingsplan in mijn hoofd hebt als het nodig is. 3 keer per dag gezond eten en weten welke voedingsproducten gezond zijn voor mij. Geen pakjes, zakjes, klant en klare maaltijden maar zelf via de app van Metabolic balance zelf gevarieerde maaltijden samenstellen. Ook kun je eenvoudig inspiratie opdoen via de website en facebook pagina van Metabolic balance.
Ik dacht altijd ik hoef geen begeleiding bij het afvallen dat red ik zelf wel. Ik red het zelf ook wel, want je moet het ook zelf doen. Door de begeleiding van Natasja is het nog beter gelukt. Het is ontzettend fijn dat Natasja je door de hele periode heen praat, met haar brede kennis antwoorden geeft op je vragen. Natasja woont niet bij mij om de hoek maar haar bereikbaarheid via de app, mail en telefoon is groot. Natasja heel erg bedankt voor je begeleiding!

Sandra


Ik ben zo blij dat mijn begeleider Natasja een oproep op Facebook deed voor Metabolic Balance en ik daarop heb gereageerd. Sindsdien ben ik mij alleen maar beter gaan voelen en stijgt mijn energieniveau iedere dag en daar ben ik zoooo blij mee. Hiervoor was ik een soort van zombie met dagelijks hoofdpijn, pijn in mijn schouder en knieën en talloze andere klachten waarbij ik in de reguliere geneeskunde niet serieus werd genomen, ondanks afwijkingen in bloedbeeld en echo van mijn schildklier. Gelukkig nam Natasja mij wel serieus en maakten de bloeduitslagen van MB mij veel duidelijk en kan ik mijn klachten duiden. En nu ben ik hard aan het werk om beter te worden en helpt mijn persoonlijk voedingsplan mij echt vooruit! De begeleiding en support van Natasja dragen hier ook veel aan bij. Ik ben haar erg dankbaar 🍀🙏🍀
Daarnaast weeg ik iedere dag wat minder. Ik ga iedere dag lopen en/of fietsen en gisterenochtend heb ik met een grote glimlach in de regen gewandeld. Eindelijk ben ik weer echt blij 😊😊😊😊

Geert

Na jarenlange onder andere eczeem klachten te hebben gehad aangeklopt bij Natasja. Ik was klaar met de hormoon zalfjes en adviezen om maar geen kaas meer te eten.
Uitgebreid onderzoek leverde me veel kennis op. Een duidelijk overzicht welke producten ik voor hoe lang niet meer mocht eten.
Natasja legt alles helder en duidelijk uit. Ze is voortvarend en wat ik erg kon waarderen is dat ze de tijd neemt wanneer nodig en kort en bondig is waar het kan.
Nu zijn de klachten weg en kan ik bijna alles weer eten. Dat is niet alleen te danken aan de supplementen ondersteuning maar ook aan de deskundigheid van Natasja

Dominique


Toen Natasja mij vertelde over Metabolic Balance werd ik gelijk enthousiast. Het leek mij fantastisch om een persoonlijk eetplan te volgen wat is opgesteld aan de hand van je eigen bloedwaarden.
Ik voelde mij al een tijdje energieloos en ik vond het ook erg vreemd dat mijn lichaam geen druppel alcohol meer leek te verdragen. Gezellig in het weekend een borreltje drinken was er niet meer bij.
Uit de bloedtest bleek o.a. dat mijn leverwaarden wat afweken. Natasja heeft met mij de uitkomsten heel uitgebreid doorgenomen en op een begrijpelijke manier uitgelegd wat het precies betekende.
De begeleiding van Natasja bij het uitvoeren van het voedingspatroon was echt van toegevoegde waarde. Ik wilde graag alle ins en outs weten en daar heeft ze mij prima bij geholpen. Haar begeleiding heeft het plan voor mij succesvol laten werken.
Inmiddels heb ik alle fases van het plan doorlopen en kan ik weer prima een wijntje meedrinken in het weekend. Mooie bijkomstigheid is dat ik wat kilo’s kwijt ben geraakt waardoor ik na jaren weer op mijn ideale gewicht ben. Ik voel mij vol energie en ben voornemens om deze manier van eten dagelijks aan te houden om er zeker van te zijn dat mijn lichaam alle voedingsstoffen binnen krijgt die voor mij het beste zijn.
Ik kan de begeleiding van Natasja dan ook van harte aanraden. Zij is de partner in gezondheid als je wil gaan voor de beste versie van jezelf!

Lideweij


De laatste paar jaren was ik eigenlijk structureel 5 kg te zwaar en had ik een paar slechte eetgewoontes ontwikkeld. Het lukte maar niet hier écht verandering in te brengen. Hoe pak ik dat aan? Wat is nou echt gezond? En… kan ik dit wel alleen?
Ik ken Natasja al zo’n 20 jaar, en hou van haar daadkracht en no-nonsens stijl. Toen zij zo enthousiast sprak over Metabolic Balance als manier om een nieuwe life style op te bouwen en tegelijkertijd gewicht te verliezen, dacht ik: het is nu of nooit. Inmiddels ben ik twee maanden verder, die 5 kg lichter (met name ook rondom mijn taille) en heb ik mezelf écht een andere life style eigen gemaakt! Ik heb ook meer energie en zit – letterlijk en figuurlijk – lekkerder in mijn vel.
Ja, de eerste twee à drie weken zijn even zwaar, maar daarna wordt het eigenlijk al snel makkelijker. Op basis van een uitgebreide intake en een bloedtest, ontvang je een persoonlijk plan, waar precies in staat wat jouw lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. De maaltijden zijn makkelijk te bereiden. De appjes en emails van Natasja met een goed getimede aanmoediging of een leuk recept helpen daar enorm bij. Bij de tussentijdse consulten wordt de vooruitgang besproken, maar tussendoor is zij ook altijd bereikbaar voor vragen. Het is cruciaal om goed begeleid te worden in zo’n traject. De professionele kennis van Natasja is onmisbaar voor een goed resultaat, de motivatie en als ‘stok achter de deur’.
Wat ik zo fijn vind, is dat je Metabolic Balance de rest van je leven kan aanhouden. Ik hou enorm van lekker (uit) eten en vanuit Metabolic Balance mag je bepaalde dagen zogenaamde ‘sjoemelmaaltijden’ inlassen, bijvoorbeeld in het weekend. Daarom is het makkelijk vol te houden en voorkom je dat je terugvalt in oude gewoontes en gewicht!

Jacqueline


Wat een verschil! Ik ben met Metabolic Balance begonnen in januari. Het ging heel snel, de eerste twee dagen was doorzetten daarna weer eten was heel fijn.
De kilo’s vlogen er van af, maar mijn hoofddoel was beter slapen en fitter worden!
De overgang was het probleem en ik voel me nu weer als herboren.
Hou het nog steeds vol, anders eten, wat een verschil.

Ilja


Nadat ik goede resultaten bij Natasja had gezien – die ook na lange tijd zichtbaar bleven – heb ik de stap gezet om met Metabolic Balance te starten. De redenen dat ik hieraan wilde beginnen waren met name het slechte slapen (veel en langdurig wakker) en mijn knie-klachten (langere tijd in één houding zitten of liggen was vrij pijnlijk, ook ‘s nachts tijdens het slapen).
Ik zag enigszins tegen de eerste twee dagen op maar die zijn me – achteraf – reuze meegevallen. De fase daarna vond ik eerlijk gezegd wat pittiger maar na een paar dagen was ik ook daaraan gewend. Het ritme van 5 uur niet eten tussen de maaltijden door is even wennen maar eenmaal omgeschakeld is dat prima te doen. Ik heb tussentijds geen behoefte meer aan een (gezonde) snack. Sterker nog, het voelt eigenlijk gek als ik nu tussentijds wat zou nemen.
De ondersteuning van Natasja ervaarde ik als motiverend en op vragen kreeg ik snel antwoord. Naast het praktische plan dat ik van haar heb ontvangen, stuurde zij af en toe ook aanvullende mailtjes met praktische informatie. Het prettige daarvan was dat ik ze er af en toe weer op na kon slaan.
Een week MB gaf al goede resultaten met het slapen: ik slaap sindsdien veel vaster en word ’s nachts niet meer wakker. Van mijn knieën heb ik sindsdien geen last meer gehad en die verwacht ik eigenlijk ook niet meer. Kortom, ik ben blij dat ik de stap heb gezet om met MB te starten!

Yolanda

Al enige tijd zat het in mijn hoofd om met Metabolic Balance te gaan beginnen. Ik was laatst aanwezig bij een lezing van Natasja over ‘Metabolic Balance’ en toen was ik helemaal om.
Na verschillende diëten gevolgd te hebben was ik altijd na een paar weken als een jojo weer teruggevallen op mijn oude gewicht. Toen kwam ik bij Natasja terecht en zij stond me wel aan; een kordate vrouw die me ook in wat moeilijke tijden er doorheen sleepte. Zelf heeft ze een tijd geleden Metabolic Balance ook gevolgd met een mooi resultaat.
Het is eigenlijk geen dieet maar nieuwe leefwijze, zo had Natasja het ook uitgelegd. Volgens het plan, wat je na de bloedafname krijgt, mag je dus eten wat voor jouw lichaam goed is; eerst een paar dagen je lichaam resetten en dan volgens het plan je dag indelen en je natuurlijk aan de 8 basis regels houden, maar die heb je na een week of 2 goed onder de knie.
Mocht je ergens niet uitkomen kan je altijd bij Natasja terecht, je mag haar altijd via de app benaderen, mailen of bellen en krijg je weer snel een oplossing voor je probleem. Je krijgt ook een site met heerlijke recepten en lees je de bevindingen en resultaten van andere deelnemers wat enorm inspireert.
Ik ben nu in mijn 6e week en zo kan ik nog wel een tijdje door tot het helemaal mijn leefwijze is geworden. Ik bel al 5 kg afgevallen en mijn bloeddruk is ook al een stuk lager geworden en ga ik binnenkort met mijn huisarts bespreken of mijn bloeddrukmedicijnen mag gaan afbouwen. Mijn gewrichten voelen ook een stuk beter waardoor ik meér energie hebt om iets te ondernemen.

Paula


Twee maanden geleden ben ik gestart met Metabolic Balance en word enorm goed en inspirerend begeleid door Natasja. Wij spreken elkaar eens in de twee weken en dan krijg ik steeds weer net even de stimulans die ik eerlijk gezegd wel nodig heb. Zij heeft dan ook goede tips voor weer nieuwe producten of recepten en als het nodig is kan zij ook wat streng zijn, wat ik super vind.
Tussendoor kan zij ook nog wel eens een whatsappje sturen en soms denk ik dat zij mijn camera kan volgen want dit komt vaak net op het moment dat ik toch mijzelf net even te veel toesta 😉.
In twee maanden tijd ben ik 7 kilo afgevallen en de cm’s vliegen eraf met name op de buik en heupen en daar ben ik vooral erg blij mee.
Wat ik eigenlijk nog belangrijker vind is dat ik enorm goed slaap, ik veel meer energie heb, ik nauwelijks nog opvliegers heb of last heb van nachtzweten (dus duidelijke vermindering van overgangsklachten).

Ik kan dit erg goed volhouden ook al was het in het begin even wennen. Het 5 uur niet eten tussen de maaltijden geeft mij structuur en is ook erg helder. Ik was al gewend om veel groenten te eten maar nu wissel ik veel meer af en eet ik andere dingen en ja sommige voedingsmiddelen eet ik ook niet meer en dat is wennen en af en toe ook wel jammer.
Als je in fase twee zit mag je één keer per week een sjoemelmaaltijd en dat is leuk om te plannen en daar dan ook extra van te genieten. Ik varieer veel meer, weeg alles af, kom weer op nieuwe recepten (de facebook site helpt daar ook erg goed bij). Ik kan dit zeker nog maanden volhouden. Ik merk dat het niet eten van suiker steeds beter gaat. Het is natuurlijk de bedoeling dat dit mijn levensstijl wordt maar daarvoor moet ik echt nog wat verder zijn want ik ben er nog niet. Maar met de begeleiding van Natasja heb ik er alle vertrouwen in dat dit wel gaat lukken. Ik kan dit een ieder aanraden!

Jenny

Afgelopen zomer kwam ik bij Natasja met de vraag of zij mij kon helpen bij het wegnemen van de sterke geur van mijn vagina. Met deze vraag liep ik al jaren rond en geen enkele huisarts of gynaecoloog heeft mij kunnen helpen. Natasja gaf aan dat het belangrijk is om de oorzaak aan te pakken en niet de klachten.
Ik heb toen een aantal ontlastingstesten gedaan. Daar kwam o.a. een te hoog histaminegehalte uit. Ik heb toen een dieet moeten volgen en supplementen genomen. Al heel snel nam de sterke geur af. We zitten nu in de laatste fase van het behandelplan. Waarin we opnieuw testen of er nog wat overschot aanwezig of dat alles weer in balans is.  En ik zie het positief tegemoet. De geur blijft uit en ik eet weer een beetje ook de gewone dingen weer.
Ik ben Natasja enorm dankbaar dat ze mij de ruimte geeft om vooral mijn eigen tempo te bepalen. Ze is grondig en vakkundig. Ze is een topperrr!! ❤️. Het liefst leg ik bij elke huisarts en ziekenhuis een foldertje van haar neer. 

Noor


Al een flink aantal jaren ben ik aan het tobben met mijn gezond. Een aantal jaar geleden is de ziekte van Graves (te snel werkende schildklier) bij mij geconstateerd en na drie keer terug keren van deze auto-immuunziekte ben ik behandeld met radioactief jodium. Mijn waarden zijn inmiddels stabiel, maar toch bleef ik last houden van vage klachten en met name vermoeidheidsklachten.
Omdat ik in principe uitbehandeld was bij de internist heb ik op aanraden van een vriendin Natasja benaderd met de vraag of zij mij kon helpen. Na uitgebreid laboratoriumonderzoek bleek dat ik een  glutenintolerantie heb en dat er ook een aantal andere zaken niet op orde waren in mijn darmen. Een duidelijke verklaring voor mijn klachten. We zijn een 3-fasentraject gestart met o.a. voedingssupplementen en een glutenvrij dieet. Inmiddels ben ik bezig met de laatste fase en de meeste ‘problemen’ zijn verholpen of onder controle en voel ik mij ook beduidend beter dankzij de adviezen van Natasja.
Natasja is een hele prettige persoonlijkheid en  buitengewoon betrokken bij haar cliënten. Na iedere verandering in het traject, altijd even een berichtje met de vraag hoe het gaat. Natasja is echt een hele fijne orthomoleculair therapeut met goede en gedegen adviezen.  Ik kan dan ook iedereen die (vage)  klachten heeft Natasja van harte aanbevelen. 

Bruun


Ik kan iedereen de orthomoleculaire behandeling van Natasja aanraden. Om drie redenen. Ten eerste wordt er vooral gekeken naar het lichaam als geheel. Geen symptoombestrijding, maar wat is de bron van de klachten. Ten tweede omdat uit het bloed- en ontlastingsonderzoek duidelijke aanwijsbare redenen opduiken die je direct kunnen helpen met het herstel. En ten derde is Natasja zeer betrokken en geeft vakkundige begeleiding. Kortom: klachten? Neem contact op met Vitassa.

Natasja H.


Met Natasja ben ik er achter gekomen wat er al zo lang niet lekker zat in mijn buik. Heel gericht, vakkundig en zonder hocus pocus heb ik mijn darmen weer in balans gekregen. De rust in mijn buik én in mijn hele gestel is weer terug. Een wereld van verschil, wat een opluchting. Dankjewel!

Leo


Al enige tijd had ik last van jicht en leed ik statistisch gezien aan enig overgewicht. Ben ook al jaren diabeet en als zodanig onder controle van de huisarts. Na een voorlichtingsbijeenkomst door Natasja over voeding heb ik toen besloten om nader kennis te maken met orthomoleculaire adviezen.
Ik heb Natasja leren kennen als een zeer betrokken en deskundig persoon. Zij luistert goed en is in staat haar kennis en enthousiasme op een zeer aangename manier en deskundige wijze naar voren te brengen.
Naast mijn bezoeken aan de reumatoloog heeft zij door middel van haar adviezen mede zorg gedragen voor een positieve behandeling van mijn jicht. Ook ben ik door haar begeleiding en voedingsadvies op een gezond gewicht gekomen. Ik wil niet onverlet laten, dat ik aanvankelijk zeer kritisch stond ten opzichte van alternatieve behandelmethoden.
Tijdens de begeleiding door Natasja werd ik als gevolg van het bevolkingsonderzoek darmkanker helaas geconfronteerd met darmkanker én prostaatkanker. Mede door haar ben ik op een heel goede manier door de darmoperatie heen gekomen. Binnenkort word ik ook geholpen aan de prostaat.
Ik ben er van overtuigd dat mijn aangepaste voedingspatroon en de daardoor huidige lichamelijke gesteldheid een zeer positieve bijdrage heeft geleverd en gaat leveren aan het herstel van beide operatieve ingrepen.
Ik raad iedereen een oriënterend gesprek met haar aan. Verwacht geen wonderen op korte termijn. Alles heeft tijd nodig en men moet er zelf (hard) aan werken.

Paul


Drie jaar geleden kreeg ik buikklachten. Eerst naar de huisarts en al snel een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Veel onderzoeken en ook nog een second opinion gehad. Conclusie van de darmspecialist in het ziekenhuis was: ‘prikkelbare darm syndroom, helaas niets aan te doen behoudens het FODMAP-dieet’. Hiervoor ben ik naar een diëtiste gegaan, maar heeft niet tot verbetering geleid.
Op aanraden van een vriend bij Natasja aangeklopt. Na een intake en een uitgebreide laboratorium-analyse was de conclusie dat ik ernstige darmfloraproblemen had. Supplementen en voedingsadvies van Natasja heeft nu als resultaat dat de klachten nagenoeg weg zijn!
Ben zeer tevreden over haar aanpak. Met name de combinatie van “meten is weten” en haar kennis van supplementen in combinatie met gericht voedingsadvies is goud waard. Daarnaast is zij gewoon aardig en heeft altijd aandacht voor het menselijke aspect.

Inge


Vorig jaar rond deze tijd werd er tijdens een preventief medisch onderzoek geconstateerd dat zowel mijn bloeddruk als mijn cholesterol waarden te hoog waren. Voor ik het wist zat ik met een stapel medicijnen thuis. Ze hielpen wel, maar ik had enorme last van de bijwerkingen van met name de statines. Daarom heb ik contact gezocht met Natasja. Ze vertelde mij dat je hoge bloeddruk en een hoog cholesterol op een andere manier kunt aanpakken, namelijk via je voeding en supplementen. Dat het bij hoge cholesterol waarden bijvoorbeeld niet zozeer gaat om wat je niet mag eten, maar dat wat je wel moeten eten eigenlijk misschien wel nog veel belangrijker is.
In overleg met mijn internist ben ik gestopt met de medicijnen en ben ik begonnen met voedingssupplementen die Natasja mij voorschreef. Daarnaast heb ik een bloeddruk meter aangeschaft om zelf mijn bloeddruk in de gaten te houden. Ik kan dit echt iedereen aanraden. Zo houd je zelf de controle en het geeft veel rust om dit af en toe zelf te kunnen checken. Na een half jaar had ik een controle afspraak in het ziekenhuis en wat bleek? Zowel mijn bloeddruk als mijn cholesterol waarden waren op acceptabel niveau. Om een vinger aan de pols te houden werd me wel aangeraden om naast mijn eigen bloeddruk in de gaten te houden, ook jaarlijks mijn cholesterol te laten checken. Dit wordt ook door Natasja ondersteund.
Natasja is geen “zweverd”, maar een dame die weet waar ze het over heeft, zij zoekt altijd samenwerking met je arts, of stimuleert je om dat zelf te doen. Natasja is namelijk geen arts, maar wel een zeer goede orthomoleculair therapeute met veel kennis van zaken, die ook nog eens goede coaching vaardigheden heeft! Ze begrijpt hoe moeilijk het kan zijn om je leefstijl aan ( te moeten ) passen. Dit maakt dat je het van haar aanneemt en dat is natuurlijk wat je nodig hebt om te kunnen veranderen!

Astrid


Mijn dochter van 14 had enorm veel last van haar menstruatie. Heftige buikpijnen en te ziek om naar school te gaan. Of zwaar beroerd eerder uit school komen. Op advies van Natasja is ze Period Support gaan slikken. Na 2 maanden had ze al minder last van haar menstruatie en nu na een half jaar heeft ze nauwelijks meer last. Ook bij mijn kwaaltjes met betrekking tot de overgang heeft Natasja goede adviezen gegeven. Ze weet ontzettend veel over voeding en supplementen; luistert goed naar je verhaal en geeft op een fijne manier advies. Ik raad dan ook iedereen aan om bij problemen een consult bij haar te nemen.

Cyril

Op 54 jarige leeftijd kreeg ik een vorm van reuma. de klachten namen binnen enkele maanden toe van een pijnlijke schouder en 2 dikke vingers tot pijnlijke pezen en gewrichten in mijn hele lijf. Na een analyse start de reumatoloog met medicatie en langzaam dringt de boodschap door dat er geen sprake kan zijn van herstel maar van “zoveel mogelijk onder controle krijgen”. In de behoefte om alles uit de kast te halen ben ik in contact gekomen met Natasja. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb omdat Natasja mij heeft laten zien dat een combinatie van gedrag, bewuster eten en supplementen extra kan bijdragen om de reuma onder controle te krijgen.

Doortastende vragen (niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden) oprechte interesse en een geleidelijke intake schept vertrouwen. Juist op een moment dat je even niet goed weet waar je nu verstandig aan doet, is dat erg prettig. Na haar adviezen ben ik begonnen met het innemen van de dagelijkse de supplementen maar ook direct met het aanpassen van eet- en drink gewoontes. Het is nog te vroeg om vast te stellen in welke mate het allemaal positieve bijdraagt, maar ik ben inmiddels overtuigd dat het fundament is gelegd om uiteindelijk ook toe te kunnen met minder medicijnen.

Wendy

Natasja heeft onze nu 9-jarige dochter fantastisch geholpen met haar obstipatie klachten die zij al van jongs af aan heeft. Deze klachten resulteerden er in dat ze uiteindelijk haar ontlasting ook nog ging ophouden waardoor het een bijna dagelijkse worsteling werd. Door de deskundigheid en aandacht van Natasja en haar juiste aanpak, verdwenen de klachten binnen zeer korte tijd naar de achtergrond. Mede door de juiste voedingsadviezen en de probiotica is onze dochter weer een heerlijk onbevangen meisje geworden waarbij toiletbezoek geen issue meer is.

Sonja

Natasja is een heel betrokken persoon die goed kan luisteren. Vanwege een te trage schildklier gebruik ik medicijnen. Ik wilde hier graag van af en hoop dit in de toekomst met voeding te bereiken. Natasja heeft voor mij een mix van voedingssupplementen gevonden ter ondersteuning van de medicijnen en hopelijk kan ik in de toekomst helemaal stoppen met de thyrax. Natasja vraagt goed door naar je klachten en komt na onderzoek met een gedegen advies. Ik heb er baat bij te weten wat goed en minder goed is voor mijn schildklier.
Ik vind het fijn dat Natasja betrokken is en mij geregeld even vraagt hoe het gaat, dat geeft mij het gevoel dat we het samen doen.
Sinds de voedingssupplementen en het aanpassen van mijn voeding en eetmomenten voel ik me energiek. Ik gebruik nog wel thyrax, maar ik voel me zo goed dat ik daar geen weet meer van heb. Als dit nog een tijdje zo blijft ga ik de medicijnen afbouwen.

Pieter

Onze dochter (16 jaar) had last van vermoeidheidsverschijnselen. Op ons eigen aandringen heeft de huisarts haar bloed laten testen op Pfeiffer. Daar bleek geen sprake van te zijn, maar wel van een iets te laag Hb (ijzer) gehalte. Maar dat kon toch de vermoeidheid niet verklaren?
Op advies van Natasja hebben we bij de herhaling van de bloedtest, enkele weken later, aanvullend ook de vitamine B12 en D waarden laten meten. En wat bleek? Een veel groter tekort aan vitamine D was de echte boosdoener. Met een hoge vitamine D medicatie en voedseladvies van Natasja zijn alle bloedwaarden nu weer goed en voelt onze dochter zich gelukkig een stuk fitter!

Suus

Na jarenlang te hebben getobd met mijn buik/ darmklachten kwam ik terecht bij Natasja.
Zij kwam met een advies om verschillende supplementen te gaan gebruiken wat al op heel korte termijn ervoor heeft gezorgd dat mijn klachten verdwenen. Ook mijn vermoeidheidsklachten zijn volledig verdwenen na het gebruik van de verschillende supplementen op basis van de adviezen van Natasja.
Ik kan iedereen met niet verklaarbare klachten aanraden contact op te nemen met Natasja. Ik ben in ieder geval enorm blij dat ik met haar in contact ben gekomen.

Contactformulier

Wat is je naam?
Hoe kan ik je bereiken?
Wat is je vraag?

Je kunt mij natuurlijk ook bellen op 06 – 55 87 25 34 of mailen: info@vitassa.nl