Leo

Al enige tijd had ik last van jicht en leed ik statistisch gezien aan enig overgewicht. Ben ook al jaren diabeet en als zodanig onder controle van de huisarts. Na een voorlichtingsbijeenkomst door Natasja over voeding heb ik toen besloten om nader kennis te maken met orthomoleculaire adviezen.

Ik heb Natasja leren kennen als een zeer betrokken en deskundig persoon. Zij luistert goed en is in staat haar kennis en enthousiasme op een zeer aangename manier en deskundige wijze naar voren te brengen.

Naast mijn bezoeken aan de reumatoloog heeft zij door middel van haar adviezen mede zorg gedragen voor een positieve behandeling van mijn jicht. Ook ben ik door haar begeleiding en voedingsadvies op een gezond gewicht gekomen. Ik wil niet onverlet laten, dat ik aanvankelijk zeer kritisch stond ten opzichte van alternatieve behandelmethoden.

Tijdens de begeleiding door Natasja werd ik als gevolg van het bevolkingsonderzoek darmkanker helaas geconfronteerd met darmkanker én prostaatkanker. Mede door haar ben ik op een heel goede manier door de darmoperatie heen gekomen. Binnenkort word ik ook geholpen aan de prostaat.

Ik ben er van overtuigd dat mijn aangepaste voedingspatroon en de daardoor huidige lichamelijke gesteldheid een zeer positieve bijdrage heeft geleverd en gaat leveren aan het herstel van beide operatieve ingrepen.

Ik raad iedereen een oriënterend gesprek met haar aan. Verwacht geen wonderen op korte termijn. Alles heeft tijd nodig en men moet er zelf (hard) aan werken.


Paul

Drie jaar geleden kreeg ik buikklachten. Eerst naar de huisarts en al snel een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Veel onderzoeken en ook nog een second opinion gehad. Conclusie van de darmspecialist in het ziekenhuis was: ‘prikkelbare darm syndroom, helaas niets aan te doen behoudens het FODMAP-dieet’. Hiervoor ben ik naar een diëtiste gegaan, maar heeft niet tot verbetering geleid.

Op aanraden van een vriend bij Natasja aangeklopt. Na een intake en een uitgebreide laboratorium-analyse was de conclusie dat ik ernstige darmfloraproblemen had. Supplementen en voedingsadvies van Natasja heeft nu als resultaat dat de klachten nagenoeg weg zijn!

Ben zeer tevreden over haar aanpak. Met name de combinatie van “meten is weten” en haar kennis van supplementen in combinatie met gericht voedingsadvies is goud waard. Daarnaast is zij gewoon aardig en heeft altijd aandacht voor het menselijke aspect.


Inge

Vorig jaar rond deze tijd werd er tijdens een preventief medisch onderzoek geconstateerd dat zowel mijn bloeddruk als mijn cholesterol waarden te hoog waren. Voor ik het wist zat ik met een stapel medicijnen thuis. Ze hielpen wel, maar ik had enorme last van de bijwerkingen van met name de statines. Daarom heb ik contact gezocht met Natasja. Ze vertelde mij dat je hoge bloeddruk en een hoog cholesterol op een andere manier kunt aanpakken, namelijk via je voeding en supplementen. Dat het bij hoge cholesterol waarden bijvoorbeeld niet zozeer gaat om wat je niet mag eten, maar dat wat je wel moeten eten eigenlijk misschien wel nog veel belangrijker is.

In overleg met mijn internist ben ik gestopt met de medicijnen en ben ik begonnen met voedingssupplementen die Natasja mij voorschreef. Daarnaast heb ik een bloeddruk meter aangeschaft om zelf mijn bloeddruk in de gaten te houden. Ik kan dit echt iedereen aanraden. Zo houd je zelf de controle en het geeft veel rust om dit af en toe zelf te kunnen checken. Na een half jaar had ik een controle afspraak in het ziekenhuis en wat bleek? Zowel mijn bloeddruk als mijn cholesterol waarden waren op acceptabel niveau. Om een vinger aan de pols te houden werd me wel aangeraden om naast mijn eigen bloeddruk in de gaten te houden, ook jaarlijks mijn cholesterol te laten checken. Dit wordt ook door Natasja ondersteund.

Natasja is geen “zweverd”, maar een dame die weet waar ze het over heeft, zij zoekt altijd samenwerking met je arts, of stimuleert je om dat zelf te doen. Natasja is namelijk geen arts, maar wel een zeer goede orthomoleculair therapeute met veel kennis van zaken, die ook nog eens goede coaching vaardigheden heeft! Ze begrijpt hoe moeilijk het kan zijn om je leefstijl aan ( te moeten ) passen. Dit maakt dat je het van haar aanneemt en dat is natuurlijk wat je nodig hebt om te kunnen veranderen!


Astrid

Mijn dochter van 14 had enorm veel last van haar menstruatie. Heftige buikpijnen en te ziek om naar school te gaan. Of zwaar beroerd eerder uit school komen. Op advies van Natasja is ze Period Support gaan slikken. Na 2 maanden had ze al minder last van haar menstruatie en nu na een half jaar heeft ze nauwelijks meer last. Ook bij mijn kwaaltjes met betrekking tot de overgang heeft Natasja goede adviezen gegeven. Ze weet ontzettend veel over voeding en supplementen; luistert goed naar je verhaal en geeft op een fijne manier advies. Ik raad dan ook iedereen aan om bij problemen een consult bij haar te nemen.


Cyril

Op 54 jarige leeftijd kreeg ik een vorm van reuma. de klachten namen binnen enkele maanden toe van een pijnlijke schouder en 2 dikke vingers tot pijnlijke pezen en gewrichten in mijn hele lijf. Na een analyse start de reumatoloog met medicatie en langzaam dringt de boodschap door dat er geen sprake kan zijn van herstel maar van "zoveel mogelijk onder controle krijgen". In de behoefte om alles uit de kast te halen ben ik in contact gekomen met Natasja. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb omdat Natasja mij heeft laten zien dat een combinatie van gedrag, bewuster eten en supplementen extra kan bijdragen om de reuma onder controle te krijgen.


Doortastende vragen (niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden) oprechte interesse en een geleidelijke intake schept vertrouwen. Juist op een moment dat je even niet goed weet waar je nu verstandig aan doet, is dat erg prettig. Na haar adviezen ben ik begonnen met het innemen van de dagelijkse de supplementen maar ook direct met het aanpassen van eet- en drink gewoontes. Het is nog te vroeg om vast te stellen in welke mate het allemaal positieve bijdraagt, maar ik ben inmiddels overtuigd dat het fundament is gelegd om uiteindelijk ook toe te kunnen met minder medicijnen.


Wendy

Natasja heeft onze nu 9-jarige dochter fantastisch geholpen met haar obstipatie klachten die zij al van jongs af aan heeft. Deze klachten resulteerden er in dat ze uiteindelijk haar ontlasting ook nog ging ophouden waardoor het een bijna dagelijkse worsteling werd. Door de deskundigheid en aandacht van Natasja en haar juiste aanpak, verdwenen de klachten binnen zeer korte tijd naar de achtergrond.  Mede door de juiste voedingsadviezen en de probiotica is onze dochter weer een heerlijk onbevangen meisje geworden waarbij toiletbezoek geen issue meer is.


Sonja

Natasja is een heel betrokken persoon die goed kan luisteren. Vanwege een te trage schildklier gebruik ik medicijnen. Ik wilde hier graag van af en hoop dit in de toekomst met voeding te bereiken. Natasja heeft voor mij een mix van voedingssupplementen gevonden ter ondersteuning van de medicijnen en hopelijk kan ik in de toekomst helemaal stoppen met de thyrax. Natasja vraagt goed door naar je klachten en komt na onderzoek met een gedegen advies. Ik heb er baat bij te weten wat goed en minder goed is voor mijn schildklier.

Ik vind het fijn dat Natasja betrokken is en mij geregeld even vraagt hoe het gaat, dat geeft mij het gevoel dat we het samen doen.

Sinds de voedingssupplementen en het aanpassen van mijn voeding en eetmomenten voel ik me energiek. Ik gebruik nog wel thyrax, maar ik voel me zo goed dat ik daar geen weet meer van heb. Als dit nog een tijdje zo blijft ga ik de medicijnen afbouwen.


Pieter

Onze dochter (16 jaar) had last van vermoeidheidsverschijnselen. Op ons eigen aandringen heeft de huisarts haar bloed laten testen op Pfeiffer. Daar bleek geen sprake van te zijn, maar wel van een iets te laag Hb (ijzer) gehalte. Maar dat kon toch de vermoeidheid niet verklaren?

Op advies van Natasja hebben we bij de herhaling van de bloedtest, enkele weken later, aanvullend ook de vitamine B12 en D waarden laten meten. En wat bleek? Een veel groter tekort aan vitamine D was de echte boosdoener. Met een hoge vitamine D medicatie en voedseladvies van Natasja zijn alle bloedwaarden nu weer goed en voelt onze dochter zich gelukkig een stuk fitter!


Suus

Na jarenlang te hebben getobd met mijn buik/ darmklachten kwam ik terecht bij Natasja.

Zij kwam met een advies om verschillende supplementen te gaan gebruiken wat al op heel korte termijn ervoor heeft gezorgd dat mijn klachten verdwenen. Ook mijn vermoeidheidsklachten zijn volledig verdwenen na het gebruik van de verschillende supplementen op basis van de adviezen van Natasja.

Ik kan iedereen met niet verklaarbare klachten aanraden contact op te nemen met Natasja. Ik ben in ieder geval enorm blij dat ik met haar in contact ben gekomen.