Wat is Metabolic Balance ®?


Metabolic Balance® is een wetenschappelijk bewezen programma, ontwikkeld door orthomoleculair artsen en voedingswetenschappers. Metabolic Balance® is een programma dat een betere stofwisseling en gewichtsregulatie kan bewerkstelligen.

Metabolic Balance® is gebaseerd op een individueel voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van je eigen actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens. Om het programma te kunnen starten, wordt er eerst een bloedtest afgenomen. Deze resultaten vormen de basis van je eigen individueel voedingsplan.

Vitassa maakt gebruikt van het Metabolic Balance® programma en combineert dit met de opgedane kennis in de orthomoleculaire en darmtherapie waardoor een optimaal resultaat bereikt kan worden.


Metabolic Balance® verbetert je gezondheid

Door je persoonlijke voedingsplan krijgt je lichaam alle belangrijke en gezonde voedingsstoffen binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze je hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, simpele regels voor de maaltijden reguleer je voor eens en voor altijd je gewicht en verbetert je totale hormoonhuishouding.


Met het Metabolic Balance® programma kun je:

 • op gezonde wijze afvallen (óf indien gewenst aankomen)

 • je hormonen in balans brengen

 • je huid verbeteren

 • gewrichtsklachten verminderen. Dit geldt ook voor allergieën en overgevoeligheidsklachten

 • gezondheidsproblemen verbeteren die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol

 • je stofwisseling verbeteren en je gewicht stabiliseren

 • gezonder en uitgebalanceerd leren eten

 • je vitaliteit vergroten


Tegelijkertijd verbeter je je uithoudings- en concentratievermogen en stijgt je totale energieniveau. Je slaapt beter, je fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, krachtiger en je straalt dat ook uit!

Met dit programma breek je lichaamsvet af een geen spier- en/of bindweefsel. Zeker met extra beweging kun je daardoor een strak lichaam creëren. Daarnaast kan het programma in combinatie met meer beweging de bekende welvaartsziekten als diabetes II en hart- en vaatziekten voorkomen/omkeren.

Het programma is gebaseerd op normaal verkrijgbare producten. Dus geen (eiwit)poeders en geen pillen (tenzij therapeutisch wenselijk).Je krijgt een protocol, waarop je levenslang terug kunt vallen. Je leert de keuzes te maken voor een passend dagelijks gevarieerd menu. Metabolic Balance® is geen dieet. Het is een leefstijlaanpassing. Uiteindelijk weet jij wat bij jou past en na het plan kun je in deze lijn verder gaan zonder terugval.


Het traject van Metabolic Balance® ziet er als volgt uit

 • We starten met een uitgebreide intake;

 • Tijdens deze intake prik ik bloed middels een vingerprik. Voor de uitgebreide bloedanalyse (bepaling ruim 30 bloedwaarden) werk ik samen met een geaccrediteerd en gecertificeerd medisch laboratorium;

 • Ik weeg je en meet je buik-, heup en bovenbeenomvang;

 • Daarna kunnen we beginnen! We starten met een uitgebreide bespreking van het voedingsplan;

 • In totaal zien wij elkaar 10 keer. Dit betekent dat je intensief begeleidt wordt om zo jou doelen na te kunnen streven.


Kosten van het volledige programma

Omdat ik lid ben van de MBOG worden de consulten door de meeste ziektekostenverzekeraars (ten dele) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je verzekeraar naar de vergoeding voor orthomoleculaire consulten.

Gratis telefonische intake

Als je wilt weten of het programma voor jou geschikt is kan je contact met mij opnemen voor een uitleg van het programma waarna wij samen een inschatting kunnen maken of het programma voor jou geschikt is.

Belangrijk!

Het Metabolic Balance® programma mag nooit een bezoek aan je arts vervangen. Met name bij aanhoudende klachten raad ik je aan om eerst je arts te raadplegen. Het programma mag ook niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.